ABC Strani jezici, Ponuda, Cijena, Popust

Kuhajmo na njemačkom!

 
 

Kuhajmo na njemačkom!

Kuhajmo na njemačkom!

Kažu da ljubav ide kroz želudac pa je još jedan od savršenih načina da se u njemački jezik zaljubite kroz hranu specifičnu za Njemačku i istodobno ugodite svojim okusnim pupoljcima. Iako je njemački jezik službeni jezik u više europskih država, danas ćemo se posvetiti samo kulinarstvu u Njemačkoj.

Zbog kontinuiranog i u posljednje vrijeme sve većeg priljeva migranata promijenile su se i prehrambene navike Nijemaca. Naime, osim svoje tradicionalne kuhinje vole uživati i drugačijim okusima koje nude kuhinje novopridošlih sugrađana. Dakle, koja su to tipična njemačka jela? Svaka regija, naravno, ima svoje omiljene recepte, ali mi ćemo se usredotočiti na pokrajinu Schwaben. 

                                                         

Tipično jelo za pokrajinu Schwaben su tzv. Maultaschen. To je punjeno tijesto kvadratičnog oblika, a punjenje se najčešće sastoji od mljevenog mesa, špinata i peršina. Jelo su osmislili redovnici u mjestu Maulbronn koji se za vrijeme Korizme nikako nisu htjeli odreći mesa pa su napravili jelo koje je samo izgledalo bezmesno. Braća Grimm ih pak spominju 1885. godine u svojim djelima. Nijemci i danas nagrađuju svoja nepca ovim ukusnim „smotuljicima” te ih pune šparogama, mrkvama, krumpirom ili bilo čime što vam srce zaželi.

U sljedećem videu simpatični kuhar Fabio vam otkriva kako kod kuće sami možete spremiti ovo tradicionalno njemačko jelo.

http://www.chefkoch.de/video/artikel/5234,0/Chefkoch/Maultaschen-selber-machen

Izvori:

https://www.traum-ferienwohnungen.de/reisemagazin/25-typische-deutsche-gerichte-kulinarische-reise-durch-deutschland/

http://www.chefkoch.de